Featured picture of post "Hyrian virtuaalinen rekrytointifoorumi kerää kävijöitä"

Hyrian virtuaalinen rekrytointifoorumi kerää kävijöitä

Matias

Kuinka opiskelijat pääsisivät kuulemaan työpaikoista, selvittämään opiskeluvaihtoehtoja ja saamaan palautetta CV:nsä tekoon pandemia-aikana? Rekrytointitapahtumaa ei voida järjestää paikan päällä, mutta onneksi Hyrian virtuaalitapahtuma herättää pelillisyydellään opiskelijoiden innostuksen ja mahdollistaa materiaaleihin tutustumisen ajasta ja paikasta riippumatta. Kaikille avoin virtuaalitapahtuma järjestetään 14.-18.2.2022 nyt toista kertaa ThingLinkillä ja järjestäjät toivottavat kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan. Viime vuonna virtuaalivierailijoita oli enemmän kuin koskaan ja nyt toivotaan uutta kävijäryntäystä.

Hyria – tavoitteena työllistyminen

Hyria tarjoaa ammatillista koulutusta sekä valmennus- ja kuntoutuspalveluita kaiken-ikäisille opiskelijoille. Valinnan varaa riittää kestävästä kehityksestä johtamiseen ja ravintola-alasta logistiikkaan. 

Hyrian tavoitteena ei ole ainoastaan opiskelijoiden valmistuminen, vaan ennen kaikkea heidän työllistymisensä opiskelijoita innostaviin tehtäviin. Siksi monipuolisen ja visuaalisen rekrytointifoorumin järjestäminen sopiikin Hyrian arvoihin erityisen hyvin. Tämänvuotisessa virtuaalitapahtumassa opiskelijoiden on helppo vertailla eri aloja, vinkata niistä kaverille, chattailla työnantajien ja vaikka opinto-ohjaajien kanssa ja työstää CV:tään ammattilaisten avulla.

Haasteina välimatkat ja aikataulut

Hyrian rekrytointikoordinaattori Heidi Heikkinen on ollut mukana toteuttamassa Hyrian rekrytointifoorumia jo vuosia, ja on nyt luomassa virtuaalitoteutusta toista vuotta. Hänen lisäkseen toteuttajatiimissä toimivat tänä vuonna Joni Leimu, Milla-Miia Luosujärvi ja Katja Pudas. Virtuaalitoteutus luodaan viime vuotisen mallin pohjalta – tuolloin toteuttajana oli Hyrian viestintä- ja markkinointipalvelut, jotka ovat toteuttajatiimin vahvana tukena tänäkin vuonna. 

Heidi kertoo, että perinteisesti rekrytointifoorumi on toteutettu Hyrialla paikan päällä. Vuonna 2021 tapahtumaa ei kuitenkaan voitu pandemian vuoksi järjestää kampuksilla ja oli aika etsiä virtuaalisia toteutustapoja. Pandemian lisäksi rekrytointifoorumin haasteena ovat perinteisesti olleet pitkät välimatkat. Hyrialla on useita toimipisteitä Hyvinkäällä ja Riihimäellä ja näiden lisäksi vielä toimintaa Helsingissä, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Lopella ja Hausjärvellä.

Aikaisemmin rekrytointifoorumi on järjestetty kahtena päivänä Riihimäen ja Hyvinkään kampuksilla. Tämä on sitonut tuplasti näytteilleasettajien eli työnantajien ja muiden organisaatioiden aikaa ja on vaatinut kosolti järjestelyitä myös Hyrian omalta henkilökunnalta. 

Haasteena on ollut myös kaikille sopivien päivien löytäminen tapahtumalle. Työnantajien ja opiskelijoiden aikataulujen yhteensovittaminen on ollut vaikeaa, eikä kaikkien opiskelijoiden pääsyä tapahtumaan ole voitu taata. Vaikka rekrytointifoorumi laitettaisiin opiskelijoiden lukujärjestykseen “pakolliseksi” tapahtumaksi ja ajankohta yritettäisiin nivoa opiskelijoiden muihin menoihin, ei kaikille sopivaa ajankohtaa tahdo löytyä. Lisäksi osa opiskelijoista voi olla työpaikalla oppimassa, sairaana tai vaikka karanteenissa, eikä siksi voi osallistua tapahtumaan.

Hyrialla huomattiin myös, että muita kuin Hyrian omia opiskelijoita on vaikeaa houkutella mukaan silloin, kun tilaisuus järjestetään esimerkiksi koulun liikuntasalissa. Ulkopuoliset eivät ole tohtineet osallistua, koska ovat arvelleet, että tilaisuus on tarkoitettu vain Hyrian omalle väelle. Siksi foorumi on aikaisempina vuosina järjestetty myös kauppakeskuksissa, jotta mukaan saataisiin houkuteltua myös muita työnhakijoita. Tuolloin kaikki Hyrian opiskelijat eivät kuitenkaan ole päässeet paikalle muiden menojen takia.

Live-webinaari ja virtuaalimessut

Ratkaisuna haasteeseen Hyrialla päätettiin 2021 kokeilla ensimmäistä kertaa virtuaalista rekrytointifoorumia, joka toteutettiin ThingLinkillä. Heidin mukaan järjestäjät innostuivat pian siitä, miten helppo kävijän on löytää itselleen oleellinen tietä virtuaalitapahtumassa. Näytteilleasettajien tiedot voitiin koota selkeiksi osastoiksi, joihin lisättiin tägeinä yritysten kuvauksia, videoita, linkkejä lisätiedon äärelle ja mahdollisuuksia chattailla työnantajien kanssa. ThingLinkiin oli kätevä linkittää myös esim. Hyrian eri alojen Instagram-tilit, joiden kautta opiskelijat saivat lisätietoa ja käytännön vinkkejä opiskelun arkeen.

Nyt rekrytointifoorumi järjestetään virtuaalisena toista kertaa. Tapahtumalinkki julkaistaan Hyrian sivustolla ystävänpäivänä 14.2.2022 ja se on auki 18.2.2022 asti. Opiskelijat, työnhakijat ja muut aiheesta kiinnostuneet voivat osallistua heille sopivana ajankohtana ilman rekisteröitymistä, missä päin maailmaa tahansa. Kohderyhmänä ovat Hyrian omat opiskelijat ja valmentautujat, jotka pohtivat jatko-opintoja ja tulevia työmahdollisuuksiaan, yläkoululaiset, jotka ovat tekemässä yhteishaun valintoja sekä kaikki muut työnhakijat ja opiskeluvaihtoehtoja pohtivat. Mukana on tänä vuonna lähes 40 työnantajaa ja useita oppilaitoksia ympäri Suomen. Virtuaalitapahtumassa onkin esillä yrityksiä laajemmalta alueelta kuin paikan päällä järjestettävässä tapahtumassa oli mahdollista.

Tapahtumassa pääsee muun muassa tutustumaan Nousussapalvelun toimintaan, joka järjestää nuorten työelämäkoulutuksia. Hyrian omalla HyriaRekry & Tiitus -osastolla puolestaan pääsee kokeilemaan, miten helppoa oman osaamisen kuvaaminen ja työnhaku on Tiitus-palvelussa.

Heidi suosittelee, että opettajat käyvät tapahtumassa ensin yhdessä opiskelijoiden kanssa ja sitten nämä voivat tutustua itseään kiinnostaviin aloihin ja työpaikkoihin silloin, kun heille sopii.

Kävijät voivat vapaasti liikkua eri osastoilla tutustumassa työnantajien esittelyihin. Virtuaalitoteutuksen etuna onkin, että se voidaan toteuttaa osin reaaliaikaisena ja osin ajasta riippumatta. Rekrytointifoorumilla järjestetäänkin muun muassa live-webinaari, jossa eri näytteilleasettajat esittäytyvät ja esitystä voi seurata Zoomilla joko reaaliajassa tai jälkikäteen tallenteena. Sekä videotallenteet että linkit Zoomiin voi lisätä kätevästi ThingLinkiin – näin varmistetaan, että kävijät löytävät esitykset helposti. Virtuaaliseen tapahtumaan kuuluu myös muun muassa HyriaRekryn työnhakupaja, jossa opiskelijat saavat konkreettisia vinkkejä työnhakuun. 

Alustalla on helppo liikkua webinaarin ja eri osastojen välillä eikä rekisteröitymisiä tarvita. Näin tapahtumaan on helppoa tulla mukaan matalalla kynnyksellä.

Etuna ajasta ja paikasta riippumaton tapahtuma

Virtuaalitoteutuksen etuna on, että se tarjoaa laadukkaan, mielekkään tavan saada tietoa tulevaisuuden työpaikoista ja jatkokoulutusmahdollisuuksista ajasta ja paikasta riippumatta. Heidi toteaakin, että hän kannattaa virtuaalitoteutusta myös poikkeusolojen jälkeen. Opiskelijoiden ja työnantajien ei tarvitse matkustaa pitkiä matkoja tapahtumaan. Tämä palvelee kaikkia Hyrian opiskelijoita, joiden ei tarvitse enää matkustaa Hyvinkäälle tai Riihimäelle. Materiaaleja voi katsoa vaikka bussipysäkillä tai koulun ruokalassa, yksin tai esimerkiksi kavereiden tai perheen kanssa. Mielenkiintoisia työpaikkoja voi vinkata kaverille ja materiaaleihin voi aina palata myöhemmin – itseä kiinnostavan videon koulutusalasta voi näyttää vaikka illalla kotona, kun pohtii yhteishakua. 

Huolista innostukseen

Heidi kertoo, että viime vuonna hän ihastui ThingLinkin visuaalisuuteen ja siihen, miten hyvin ja helposti se taipuisi yritysten materiaalien esittelyyn. Hän kertoo myös pelänneensä aluksi, että virtuaalitoteutus ei keräisi riittävästi kävijöitä. Huoli osoittautui onneksi turhaksi, sillä virtuaalitoteutuksen kävijämäärät rikkoivat kaikki ennätykset. Perinteisesti rekrytointifoorumiin on osallistunut muutama sata kävijää. Kun virtuaalitoteutus järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa, käyntikertoja alustalla oli valtavasti: 6100 käyntikertaa 5 päivän aikana. Lisäksi keskimääräinen käyntikerta alustalla kesti 104 minuuttia, mikä osoittaa, että vierailijat myös viipyivät materiaalin parissa videoita katsellen, lisätietoa lukien ja näytteilleasettajien kanssa chattaillen. 

Helppoa ja hauskaa

Heidi toteaa, että ThingLinkin käyttöliittymä on todella hyvä ja helppokäyttöinen. Hän kertoo, että ihastui alustaan ja virtuaalitoteutuksen tarjoamiin etuihin niin paljon, että piti Hyriassa yllä toivetta virtuaalitoteutuksen puolesta kunnes toiveisiin vastattiin ja hän pääsi toteuttamaan tapahtumaa virtuaalisesti. Vuoden 2022 tapahtumaa pohdittaessa ei vielä tiedetty, salliiko pandemiatilanne live-tapahtuman järjestämisen. Heidin mukaan virtuaalitoteutuksen edut olisivat live-tapahtumaa suuremmat siinäkin tapauksessa, että live-tapahtuma olisi saatu järjestää. Nyt kaikki opiskelijat pääsevät osallistumaan ajasta ja paikasta riippumatta ja 5 päivän ajan. Näin työssä oppimassa, sairaana tai karanteenissakin olevat pääsevät todennäköisemmin mukaan – tarvittaessa vaikka kaverin, koulun tai kotiväen tuella. 

Heidi kertoo olevansa ihastunut ThingLinkiin ja siihen, miten hyvin alusta taipuu sisällöntuotantoon. Hän lisää, että alusta on helppokäyttöinen kaikenikäisille ja myös niille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta materiaalien luomisesta. Kynnys on helppo ylittää ja alustan käyttö on nopea oppia. Heidi toteaakin, että ThingLinkillä sisällöntuotantoon on helppoa uppoutua ja päästä flow-tilaan, jossa työstä nauttii eikä sitä malttaisi lopettaa. Hän lisää, että tapahtuman järjestäminen onnistuu tänä vuonna kätevästi vaikka illalla kotisohvalla, mikä on lisännyt innostusta omaan työhön entisestään. 

Heidi korostaa, miten mukavaa on, että ThingLinkiä käyttääkseen ei tarvitse erikseen opetella esimerkiksi Photoshopin käyttöä. Materiaaleja voi luoda itselle tutuilla ohjelmilla – esimerkiksi PowerPointilla. Riittää, että ottaa PowerPoint-diasta kuvakaappauksen, lisää sen ThingLinkiin taustakuvaksi ja luo muutaman tägin, joihin voi helposti laittaa vaikka youtube-videoita ja oppilaitosten verkkosivuja upotuksina. Samaa pohjaa voi kätevästi hyödyntää monissa eri osastoissa – riittää, että vaihtaa taustakuvan ja tägien tiedot.

Heidi kertoo, että ThingLink-toteutus säästää huomattavasti työnantajien aikaa. Aikaisemmin heidän piti osallistua kaksipäiväiseen rekrytointitapahtumaan; nyt heidän tarvitsee vain toimittaa materiaalit ilmoittautumisen yhteydessä, ja me luomme näytteilleasettajien puolesta heille osaston ThingLinkiin. Suurena apuna Heidin työssä on Hyrian viestintä- ja markkinointipalvelujen viime vuonna luoma ThingLink-toteutus materiaaleineen, josta otettua kopiota on nyt kätevä editoida. Heidi toteaakin, että vaikka tapahtumanjärjestäjällä meneekin aikaa virtuaalitoteutuksen rakentamiseen, työ on huomattavasti nopeampaa nyt, kun viime vuoden pohjaa voidaan hyödyntää.

Heidi Heikkinen toimii Hyriassa rekrytointikoordinaattorina.

Viime vuodesta opittiin myös, että materiaalit kannattaa kerätä näytteilleasettajilta jo ilmoittautumisen yhteydessä. Aikaa säästyy huomattavasti, jos yritykset pääsevät itse lataamaan esitysmateriaalit pilvipalveluun tiettyyn päivään mennessä eikä sähköpostien liitteitä enää tarvita. Pilvipalvelusta Heidin on helppo ladata materiaalit ja luoda sisällöt ThingLinkiin. Virtuaalitapahtumien tuoma ajansäästö auttaa siis näytteilleasettajia, opiskelijoita ja pitkällä tähtäimellä myös Hyrian työntekijöitä. 

Lisäksi Heidi painottaa, että virtuaalitoteutuksen etuna on ennen kaikkea, että materiaali on saatavilla 24/7 ja se tavoittaa myös esimerkiksi Rovaniemellä tai Madridissa asuvat työnhakijat, jotka eivät tulisi matkustaneeksi Riihimäelle tai Hyvinkäälle osallistuakseen tapahtumaan. 

Pelillistämisfiilis ja muita kokemuksia

Heidi kertoo, että viime vuonna työnantajat tykästyivät alustaan ja antoivat positiivista palautetta toteutuksesta. Myös opiskelijat innostuivat virtuaalitoteutuksesta ja sen mukanaan tuomasta pelillisyydestä.

“Ihana, kun siitä tuli pelillistämisfiilis!” (Hyrian opiskelijan palaute)

Opiskelijat kertoivat, että alustalla oli helppo liikkua ilman rekisteröitymistä ja esimerkiksi Heidille saattoi lähettää viestiä Messengerillä silloin, kun itselle sopi ja kysyä neuvoa tai lisätietoja. Messenger-linkki saatiin lisättyä kätevästi ThingLinkiin Heidin tervetuliaisvideon yhteyteen.

Vuonna 2021 opiskelijapalautetta tuli vähemmän kuin järjestäjät olivat toivoneet, joten tänä vuonna palautteen antamiseen aiotaan motivoida arvonnalla, jossa on luvassa palkintoja. Palautelomake saadaan viime vuoden tapaan upotettua kätevästi suoraan ThingLinkiin, jolloin osallistujat löytävät sen helposti. 

Muita käyttömahdollisuuksia

Heidi kertoo, että rekrytointikoordinaattorina hän on pohtinut ja testannut myös muita keinoja käyttää ThingLinkiä. Hän on valmistellut muun muassa CV-vinkit-materiaalia, joka auttaisi opiskelijoita työnhaussa. Tämä onnistui kätevästi – tarvitsi vain luoda PowerPointilla taustakuva ThingLinkiin ja lisätä siihen tägejä. Samalla periaatteella Heidi on luonut myös Alumnitarinat-kokonaisuuden, jonka avulla opiskelijat pääsevät katsomaan kuvauksia innokkaiden valmistuneiden työurista ja heidän vinkkejään nykyisille opiskelijoille. 

Mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea Hyrian tiimi vielä keksiikään. Toivotamme kaikille rekrytointifoorumin kävijöille antoisaa viikkoa ja jäämme innolla odottamaan palautetta tapahtumasta!

Lisätietoja Hyrian rekrytointifoorumista Hyrian sivustolla. Tapahtumasta kerrotaan tarkemmin myös Presser-kirjoituksessa “7 tapaa, joilla Hyria auttaa yrityksiä menestymään”.

Oletko kiinnostunut ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalveluista?

Tarvitsetko yhteistyökumppania interaktiivisten 360-ympäristöjen suunnitteluun, kuvaamiseen ja rakentamiseen? Kaipaatko tukea tukea koulun tai yrityksen tilojen esittelyssä, perehdytyksissä, koulutuksissa tai verkkokoulutusmateriaalien tuottamisessa? ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalvelut räätälöidään tarpeidesi mukaan ja ne voivat sisältää esimerkiksi:

  • kierroksen tai esittelyn suunnittelun ja toteutuksen interaktiivisten sisältöjen suunnitteluun ja kuvaamiseen erikoistuneen ammattilaisen kanssa
  • kuvaukset ja editoinnin: normaalit kuvat, videot, 360-kuvat, 360-videot, drone-kuvat
  • verkkokurssin tai -valmennuksen suunnittelun, toteutuksen ja ThingLinkin käyttökoulutuksen yhteistyössä asiakkaan kanssa

Lue lisää ja ota yhteyttä:

Aleksi Komu

Sales & Partnerships Director 

aleksi@thinglink.com

+358 50 379 3818

Kysymyksiä?

Voit aina ottaa meihin suoraan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. Liity myös yhteisöihimme – erityisesti ThingLink Opetuksessa -ryhmään. Olemme todella ylpeitä ryhmistämme ja siitä, miten niissä otetaan vastaan uudet ideat ja jaetaan niitä. Ryhmät toivottavat sinut ilolla tervetulleeksi.

Facebook ThingLink Education | Finland | Italia | Espana | Israel | India 

X/Twitter ThingLink | ThingLink Education 

Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin osoitteessa education@thinglink.com

Kirjoittaja: Emmi Ollila

Other posts

Featured picture of post "Hyrian virtuaalinen rekrytointifoorumi kerää kävijöitä"

ThingLink at ISTE 2024

Our team is excited to be back at ISTE, and we look forward to reconnecting with old friends and meeting new ones in Denver, Colorado! Here are some topics and ...

Featured picture of post "Hyrian virtuaalinen rekrytointifoorumi kerää kävijöitä"

Six Examples of Interactive Maps

Some inspiring examples of interactive maps created by ThingLink users. Thanks to mobile apps like Google maps, we are now all used to using maps every day that...

Avatars of product experts

Meet ThingLink Experts

If you’d like to learn more about what ThingLink can offer to your company, you can schedule an online meeting with one of our product experts below.

Start now
Create unique experiences with ThingLink! It's easier than you think! Start now